Επιστολή στoν υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με τα προβλήματα στην κρατική επιχορήγηση που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το Παπαγεωργίου είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, που μέχρι σήμερα, δεν έλαβε καμία χρηματοδότηση από το ποσό των τριών χρηματοδοτήσεων, ύψους 1.074.852.837 ευρώ, που δόθηκαν σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια οι επιχορηγήσεις προς το νοσοκομείο Παπαγεωργίου δεν ξεπέρασαν το 55% σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά νοσοκομεία, ενώ τα μοναδικά του έσοδα προέρχονται σήμερα από τα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία και τα νοσήλια των ασφαλιστικών ταμείων», τονίζει ο Π. Ψωμιάδης και καταλήγει ότι το Παπαγεωργίου «λόγω της φετινής περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης, απειλείται με λουκέτο».

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας «ώστε να διευθετηθεί -έστω και στην ύστατη στιγμή- το ζήτημα της χρηματοδότησης του νοσοκομείου Παπαγεωργίου».