Tρία νέα έργα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 – 2013, συνολικού προϋπολογισμού 11.833.844,04 ευρώ ενέταξε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Τα έργα αυτά αφορούν την αντικατάσταση του υπολειπόμενου τμήματος εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Κιάτου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.244.750 ευρώ με αντικατάσταση δικτύου μήκους περίπου 23 χιλιομέτρων.

Το δεύτερο έργο αφορά το δίκτυο συλλογής ακαθάρτων υπολοίπου δημοτικού διαμερίσματος Κορίνθου με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 3.549.346,98 ευρώ. Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους περίπου 19 χιλιομέτρων στις περιοχές Καλλιθέας και Νεάπολης στη Μπαραθίστρα Κορίνθου, καθώς και στην περιοχή Αγίου Γεωργίου με τελικό προορισμό το βιολογικό καθαρισμό της Κορίνθου.

Τέλος, το τρίτο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 6.039.747,06 ευρώ. Το έργο αφορά την προμήθεια σύγχρονου εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού των μονάδων έρευνας, των εργαστηρίων και των βιβλιοθηκών των δέκα τμημάτων του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κατά τρόπο ώστε να ενισχυθεί και να προωθηθεί η έρευνα.