Ικανοποίηση εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαιρέτισε τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, την οποία και χαρακτήρισε ως «ένα γεγονός σημαντικό, ιδιαιτέρως αυτήν την περίοδο που η χώρα, οι Έλληνες, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία χωρίς προηγούμενο κρίση».

«Αυτές τις δύσκολες ώρες, στόχος όλων πρέπει να είναι η έξοδος από την κρίση με σιγουριά για όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαιτέρως, για όλους εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

Σε αυτό το πλαίσιο, «κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση και διαμορφώνει συνθήκες κοινωνικής συνεννόησης, δεν μπορεί παρά να μας δίνει ικανοποίηση».

«Ελπίδα μας είναι να πετύχουμε και την οικοδόμηση μιας ευρύτερης κοινωνικής συμφωνίας, που θα σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα όλων να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Εμείς γι’ αυτό εργαζόμαστε», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.