Κουρσάροι των ακτών και των θαλασσών, πειρατές γεμάτοι λάφυρα και θησαυρούς, παράτολμοι άντρες, θρύλοι των θαλασσών, με συνοδεία γυναικών και μουσικών, έδωσαν το «παρών» τους στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Το πλέον διάσημο κουρσάρικο σκάφος, κατά τους πρώτους χρόνους της ιστορίας της Αμερικής, το τσέχικο «La Grace», αγκυροβόλησε το Σάββατο στα ήρεμα νερά της Μαρίνας Φλοίσβου και, σήμερα, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η τελετή βάπτισης του.

Πρόκειται για πιστό πανομοιότυπο του ιστιοφόρου σκάφους, το οποίο από το δεύτερο ήμισυ του 17ου αιώνα αναχωρούσε κάθε χρόνο για την Καραϊβική όπου, με άδεια του κυβερνήτη, ασκούσε καταδρομές κατά των εχθρικών πλοίων.

Ο σκοπός της εκδήλωσης που οργανώθηκε στο Φλοίσβο είναι η προβολή της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβάκικης Δημοκρατίας, καθώς και η αναβίωση της ναυτικής ιστορίας στην κεντρική Ευρώπη.

Όσοι βρέθηκαν σήμερα στο χώρο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους του σκάφους και να παρακολουθήσουν το πειρατικό σόου του πληρώματος. Αύριο το πρωί το «La Grace», συνοδευόμενο από στολίσκο άλλων σκαφών, θα αποπλεύσει προς το Ακρωτήριο του Σουνίου.