Εντονότερη θα είναι φέτος η τροχαία αστυνόμευση σε όλη την Κρήτη. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στα Χανιά, ενημερώθηκε για το σχεδιασμό που υπάρχει στο νησί, εν όψει της αυξημένης κίνησης των ημερών, από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή, υποστράτηγο Μανώλη Παραβολιδάκη.

«Υπήρξε μια συνεννόηση και υπάρχει μια συνεργασία της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Κρήτης με την Πυροσβεστική με το ΕΚΑΒ για να υπάρξει ένα αποτελεσματικό, ελπίζουμε, σχέδιο τροχαίας αστυνόμευσης, σε όλο το βασικό οδικό δίκτυο του νησιού με επίκεντρο τον βόρειο οδικό άξονα και όχι μόνο. Ένας σχεδιασμός προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα αστυνόμευσης, ούτως ώστε από την πλευρά της Πολιτείας να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να αποτρέψουμε τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα, λόγω της αυξημένης κίνησης», δήλωσε ο κ. Όθωνας.

Σύμφωνα με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, από το μεσημέρι και για τις επόμενες ημέρες, στο οδικό δίκτυο όλου του νησιού θα αναπτυχθούν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής, 6 του ΕΚΑΒ και 17 περιπολικά, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περίπτωση τροχαίου. Παράλληλα, όπως τόνισε ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, «χωρίσαμε το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο σε μικρούς τομείς, των 20-25 χιλιομέτρων, και μέσα σε αυτούς τοποθετήσαμε περιπολικά, δίκυκλα και συμβατικά αυτοκίνητα».

Σύμφωνα με τον κ. Παραβολιδάκη έχει γίνει χαρτογράφηση των επικινδύνων σημείων του οδικού δικτύου στα οποία η αστυνομική παρουσία θα είναι έντονη.

Από τα Χανιά, όπου βρέθηκε σήμερα, ο κ. Όθωνας αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που υπάρχει σε όλο το νησί με στόχο την πάταξη της μικροεγκληματικότητας.