Χρόνιο χαρακτηρίζει το υπουργείο Υποδομών το γεωλογικό φαινόμενο που παρατηρείται στην περιοχή Άνω Πλατάνου Αιγιαλείας και έχει εκδηλωθεί και είναι γνωστό πολύ πριν την έναρξη των έργων της Νέας Εθνικής Οδού.

Από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει επιληφθεί του προβλήματος σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και έχει ζητήσει από τον παραχωρησιούχο να πράξει τα όσα εμπίπτουν στις δικές του υποχρεώσεις για ενδεχόμενο συσχετισμό του κατασκευαζόμενου έργου με τις ρηγματώσεις στα κτίσματα.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων δεν επιβεβαιώνουν τέτοιο συσχετισμό. Το υπουργείο, ως έχει υποχρέωση, εξαντλεί κάθε διαθέσιμο τρόπο για την αποσαφήνιση των αιτιών του προβλήματος. Γι’ αυτό, μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με τον ειδικό εμπειρογνώμονα Μιχάλη Καββαδά, καθηγητή Γεωμηχανικής του ΕΜΠ, ο οποίος θα μεταβεί για επί τόπου αυτοψία, αύριο 7 Απριλίου.

Οι κάτοικοι του χωριού με δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στα έργα για το νέο οδικό άξονα Κορίνθου- Πατρών.