«Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε ο δήμος να λειτουργήσει», τόνισε ο Γ. Καμίνης, μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους σωματείων του δήμου για τον τερματισμό της κατάληψης στο δημαρχείο.

Ο Γ. Καμίνης κατήγγειλε τη στάση των εκπροσώπων των συμβασιούχων λέγοντας πως «δεν είναι ανεκτή η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ταλαιπωρία των δημοτών μας, ιδίως από μια κινητοποίηση με αίτημα που δεν απευθύνεται καν προς τον δήμο».

«Στην πρότασή μου να καθίσουμε, να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση βιώσιμη, την οποία θα μπορούσαμε να προτείνουμε στην πολιτεία, οι εκπρόσωποι σωματείων απάντησαν με τελεσίγραφα. Προηγουμένως, είχαν ήδη κλιμακώσει την ένταση: Προκάλεσαν υλικές ζημιές και εισέβαλαν στα γραφεία του Δήμου στο παλιό δημαρχείο, σφράγισαν το ήδη κατειλημμένο δημαρχιακό μέγαρο στην οδό Αθηνάς και απαγόρευσαν τη λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση πολιτών», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Γ. Καμίνης χαρακτήρισε «παράλογη» την ένταση των τελευταίων εβδομάδων, ενώ υπογράμμιζε «η ανοχή και η καλή διάθεση δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία».