Το σχηματισμό επαναστατικής κυβέρνησης με τρόπο ειρηνικό από ολόκληρο τον ελληνικό λαό προκρίνει ο Μίκης Θεοδωράκης ως μοναδική λύση για να βγούμε από την «πραξικοπηματική κατάσταση» στην οποία ζούμε, όπως είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα.

«Μας κυβερνούν πραξικοπηματικά, άλλοι το έκαναν με τανκς», είπε κάνοντας λόγο για σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας που απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

«Έχουν δώσει την ελληνική κυριαρχία, κάτι που ούτε ο λαός ολόκληρος και να ήθελε δεν θα μπορούσε να κάνει, υποθηκεύσαμε όλο τον πλούτο της χώρας», πρόσθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης μιλώντας για συνωμοσία με στόχο την κλοπή του ορυκτού μας πλούτου.

«Οι ίδιοι μας είπαν τεμπέληδες, κοπρίτες, ότι τα φάγαμε μαζί», πρόσθεσε τονίζοντας: «Είμαι ένας απλός Έλληνας πατριώτης».

Ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτήρισε παράνομες τις ενέργειες της τρόικας γιατί βασίζονται σε απόφαση άκυρη της κυβέρνησης καθώς θα έπρεπε να έχει εγκριθεί από τα τρία πέμπτα της Βουλής, κάτι που δεν έγινε, και θα έπρεπε επίσης να έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στον αντιπρόεδρο της Τουρκίας που είπε πως η Ελλάδα σε λίγο θα ζητιανεύει ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε: «εκεί μας οδηγούν αλλά θα κόψουμε το χέρι μας και δεν θα ζητήσουμε ελεημοσύνη από κανέναν»!