Με μικροεπεισόδια κατά τη διάρκεια της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης έληξε, στο Ρέθυμνο, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου.

Η ένταση προκλήθηκε, όταν πολίτες προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό με σύνθημα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Πολίτες, που παρακολουθούσαν την παρέλαση, διαμαρτυρήθηκαν στους διαδηλωτές και έτσι ξεκίνησε η ένταση, που έλαβε τέλος με την επέμβαση της αστυνομίας.

«Τα παιδία παίζει…», σχολίασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανόλης Όθωνας, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον γιορτασμό στο Ρέθυμνο, ενώ η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, που παρέστη στην παρέλαση δήλωσε: «Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, αρκεί να την εκφράζει με τρόπο κόσμιο, χωρίς να δημιουργεί επεισόδια, τα οποία δεν αρμόζουν στη σημερινή μέρα».

«Όλες οι μεγάλες επέτειοι στη μακρά ιστορία, δίνουν ένα μήνυμα, ότι οι μεγάλες προσδοκίες οι υψηλοί στόχοι επιτυγχάνονται με διαρκή αγώνα και υπέρβαση, πολλές φορές, του ανθρώπινου μέτρου. Για όσα μάς ενώνουν, για όσα μάς προσδιορίζουν ως πατρίδα και κοινωνία συνεχίζουμε να δίνουμε στη σύγχρονη εποχή αυτή τη μάχη με αξιοπρέπεια και προσήλωση στον στόχο», τόνισε ο υφυπουργός μετά το πέρας της παρέλασης.

Από την πλευρά της, η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για την τιμή που αρμόζει σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία, επισημαίνοντας πως: «Το κυρίαρχο μήνυμα είναι ότι για να μπορέσει η πατρίδα μας να είναι ξανά ελεύθερη πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί μεγάλο αγώνα με πίστη και ελπίδα».

Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού έγινε επίσημη δοξολογία, η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από επίσημους και φορείς του νομού, και η παρέλαση παραδοσιακών συλλόγων, μαθητών, φοιτητών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου, υπό την πρωινή λιακάδα.