Παραδόθηκε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου ο πρώτος όροφος της νέας πτέρυγας που θα στεγάσει την Παιδιατρική Κλινική και έτσι σταδιακά θα ξεκινήσει η μεταφορά του συγκεκριμένου τμήματος και στη συνέχεια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των ιατρείων.

Το Τμήμα Επειγόντων θα μεταφερθεί στο ισόγειο του κτιρίου και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει ακριβώς με τα ιατρεία. Η Παιδιατρική πάντως θα ξεκινήσει να μεταφέρεται προς το καλοκαίρι για να μειωθεί η νοσηλεία στην κλινική, καθώς αυτήν την περίοδο λόγω ιώσεων είναι πολλά τα περιστατικά και η μεταφορά είναι απαγορευτική.

Σε ποσοστό 80% έχει αποφασισθεί τι θα μεταφερθεί στο νέο κτίριο σύμφωνα με το διοικητή του ιδρύματος Γιώργο Μοσχοβάκη απομένει ένα 20%, καθώς αναμένονται προτάσεις από τα υπόλοιπα τμήματα.

Για παράδειγμα ο οφθαλμίατρος έχει μηχανήματα και περιμένει να τα εγκαταστήσει, ενώ το που, στο νέο κτίριο ή το παλαιό μετά τη μεταφορά, θα οριστικοποιηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Εν αναμονή βέβαια είναι και ο δερματολόγος, ο οποίος ουσιαστικά δεν έχει ιατρείο στο παλαιό κτίριο και θα μεταφερθεί το ιατρείο του εκεί.

Μεγάλη ανάσα αναμένεται να πάρουν και οι εργαζόμενοι αλλά και οι ασθενείς στο Τμήμα Επειγόντων αφού ο χώρος που τώρα λειτουργούν είναι ίσως ο χειρότερος σε όλο το νοσοκομείο.

Ωστόσο μείζον θέμα είναι η έλλειψη προσωπικού αφού δεν γίνονται προσλήψεις και δεν υπάρχει και καμία σχετική επίσημη πληροφόρηση από το υπουργείο για το άμεσο μέλλον.

Χθες υπεγράφησαν δύο συμβάσεις για επικουρικό προσωπικό: μιας διοικητικής υπαλλήλου και μιας τραυματιοφορέα που εκκρεμούσαν από τον προηγούμενο Νοέμβριο, ενώ εκκρεμούν τέσσερις ακόμη θέσεις επικουρικών που πληρώνονται από το υπουργείο.

Η ανάγκες όμως είναι πολύ μεγαλύτερες. Έτσι το νοσοκομείο, εφόσον υπάρχει πάγωμα προσλήψεων έχει προβλέψει, σύμφωνα με το διοικητή, κονδύλι στον προϋπολογισμό του για επικουρικό προσωπικό 16 ατόμων, έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση στη ΔΥΠΕ Κρήτης και εκκρεμεί η έγκρισή της στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Εφόσον το υπουργείο προς το παρόν δεν κάνει προσλήψεις, τότε το νοσοκομείο πρέπει να προσλάβει προσωπικό και να το πληρώνει από τα δικά του έσοδα,τονίζει ο διοικητής.  Αλλιώς η επέκταση θα είναι ένα κτήριο που δεν θα μπορεί να λειτουργεί, παραδέχεται ο ίδιος.

Μάλιστα ο κ. Μοσχοβάκης πριν λίγες ημέρες συμμετείχε σε συνάντηση με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τους Διοικητές των Νοσοκομείων και όπως μας είπε δεν ειπώθηκε τίποτα σχετικό με νέο προσωπικό. Παρά τις επιστολές τόσο του ίδιου όσο και της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρης Λιονή, η ηγεσία του υπουργείου ακολουθεί πιστά τη μνημονιακή πολιτική.

Πηγή: goodnet.gr