Ξέμειναν από ρευστό οι επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο

Καλούν το Χρυσοχοΐδη να μην «αρκείται σε ευχολόγια»


ΕΛΛΑΔΑ
10:32
10/03/2011
Ξέμειναν από ρευστό οι επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο
loading

Έκκληση για ρευστότητα κάνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας για να σωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις πλήττονται από τις φορολογικές επιβαρύνσεις, τη μείωση των εισοδημάτων, την αύξηση ανεργίας και του κόστους διαβίωσης και έχουν εξαντληθεί από την έλλειψη ρευστότητας.

«Οι τράπεζες κλείνουν και άλλο τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς όλους τους τομείς, επιχειρήσεις, ελεύθερους επιχειρηματίες και ιδιώτες, επιβραδύνοντας την έκδοση δανείων» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Απευθυνόμενοι στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον καλούν να μην αρκείται σε ευχολόγια γιατί όπως σημειώνουν «δεν μπορεί ο ίδιος ο υπουργός να χαρακτηρίζει "πολιτική ήττα" το κλείσιμο των υγιών επιχειρήσεων αλλά πρακτικά να μη προβαίνει στη λήψη άμεσων μέτρων διάσωσης της αγοράς».

Η ομοσπονδία χαρακτηρίζει το θέμα της ρευστότητας επιτακτικό τονίζοντας ότι «πρέπει να δουλέψει τώρα το χρηματοπιστωτικό σύστημα προς την κατεύθυνση στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Μόνο έτσι θα σωθούν οι ελληνικές μικρές επιχειρήσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει