Τέλος στις υπηρεσίες κατάκλισης και εστίασης επιβατών στις κλινάμαξες και στα κλινοθέσια οχήματα της βάζει μετά τον Φεβρουάριο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Οι κλινάμαξες και τα κλινοθέσια εδώ και χρόνια εκτελούσαν νυχτερινά δρομολόγια στο εσωτερικό (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και στο εξωτερικό (Αθήνα-Σόφια και Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη).

Με την απόφασή της  αυτή,η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απολύει τους εργαζόμενους του τμήματος κλιναμαξών χωρίς να ενδιαφέρεται για αυτούς που επί δεκαετίες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο επιβατικό κοινό.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Σπ.Βούγιας σημειώνει όμως ότι «η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την παρούσα στιγμή, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσής της – κατ΄επιταγή και του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 3891/2010- και του επανακαθορισμού και επανασχεδιασμού όλων των παρεχομένων υπηρεσιών της, με κύριο γνώμονα την εξάλειψη των ελλειμμάτων με ταυτόχρονη διατήρηση της βέλτιστης κατά το δυνατόν ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, προτίθεται να καταργήσει την υπηρεσία κατάκλισης και εστίασης επιβατών στις κλινάμαξες και στα κλινοθέσια οχήματα».