Με τον μητροπολίτη Μεσογαίας-Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή της Κερατέας.

Ο κ. Τσίπρας, όπως είπε, εξέθεσε στον μητροπολίτη ανησυχία για το γεγονός ότι η κατάσταση με τα απορρίμματα, με ευθύνη της κυβέρνησης, μπορεί να οδηγηθεί σε καταστάσεις έκρυθμες που, αν δεν υπάρξει άμεσα μια προσπάθεια δημιουργίας ενός μετώπου λογικής και αλλαγής στάσης από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν θα είναι ελέγξιμη η κατάσταση.

«Θέλουμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «να σπάσουμε την κοινωνική απομόνωση, αυτό που κάποιοι ονομάζουν κοινωνικό αυτοματισμό, την εντύπωση ότι πρόκειται για άνομους και παράνομους».

Ο μητροπολίτης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα εστιάζεται ουσιαστικά στην απουσία του διαλόγου και της δυνατότητας πρόσβασης προς την κυβέρνηση. Εξέφρασε τέλος τον φόβο ότι η βία είναι πλέον ορατή και η απειλή της είναι έντονη.
Στο μεταξύ, τα μπλόκα στην περιοχή συνεχίζονται. Γυναίκες της Κερατέας επισκέφθηκαν σήμερα το Λαύριο προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στον αγώνα που καταβάλλουν για να μην υλοποιηθεί το επίμαχο σχέδιο για τα απορρίμματα..

Εξάλλου, μεγάλη κινητοποίηση αποφάσισαν στη σημερινή τους συνεδρίαση για το θέμα, οι δήμαρχοι Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Σαρωνικού. Έτσι, προγραμματίζουν να κλείσουν την πρόσβαση στην Αττική οδό στις 11 π.μ. την επόμενη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.