Πολιτικά διωκόμενος λόγω της εμπλοκής του με το δίκτυο του Φεντουλάχ Γκιουλέν δήλωσε στην απολογία του ο 49χρονος Τούρκος μαφιόζος, ο οποίος πυροβόλησε κατά των στελεχών της ΕΥΠ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο και την Τετάρτη κρίθηκε προφυλακιστέος. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι άνοιξε πυρ κατά των πρακτόρων της ΕΥΠ, επειδή τους θεώρησε πράκτορες της ΜΙΤ που ήθελαν να τον απαγάγουν και να τον μεταφέρουν παράνομα στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα κατα την απολογία του ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ωρών είχα παρατηρήσει ότι ένα αυτοκίνητο μας παρακολουθούσε καθ’ όλη τη διαδρομή, γεγονός που μου προκάλεσε ανησυχία. Φοβόμουν για τη ζωή μου και ένιωθα απειλή για ενδεχόμενη απαγωγή από πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών».

Σε σχέση με όσα έλαβαν χώρα στο βενζινάδικο, εκεί όπου άνοιξε πυρ κατά του στελέχους της ΕΥΠ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρατήρησα ότι το όχημα που μας παρακολουθούσε σταμάτησε πίσω από εμάς, γεγονός που επιβεβαίωσε την πεποίθησή μου ότι πρόκειται για άτομα με εχθρικές διαθέσεις. Υπό καθεστώς πανικού περπάτησα είκοσι μέτρα προς το ύποπτο όχημα. Πριν προλάβω να του απευθυνθώ, ο οδηγός ανέπτυξε απότομα ταχύτητα.

Τέλος, όπως υποστήριξε, σκοπός του ήταν να εκφοβίσει και όχι να τραυματίσει κάποιον: «Πυροβόλησα περίπου έξι φορές προς το κάτω μέρος της πόρτας του συνοδηγού, θεωρώντας ότι το άτομο που βρισκόταν εντός του οχήματος ήταν άτομο από το τουρκικό καθεστώς που με καταδιώκει. Σκοπός μου ήταν απλώς να τον εκφοβίσω, καθώς δεν επεδίωξα να προκαλέσω τραυματισμό».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο συνεργοί του έχουν συλληφθεί και κρατούνται σε βουλγαρικές φυλακές, ενώ έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοσή τους στην Ελλάδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: