Πραγματοποιήθηκε σήμερα μια ευρεία σύσκεψη με τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους των 12 εθνικών λιμένων, στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς με τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού Γ.Ανωμερίτη.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σχεδόν σε όλα τα λιμάνια για να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, ενώ πρόσθεσε πως «Eδωσα τις πολιτικές κατευθύνσεις όπως αυτές τις διαμορφώνει η κυβέρνηση στη λογική όπως τον απεκάλεσα λιμενικού Καλλικράτη για να υπάρξει ένας εξορθολογισμός της λειτουργίας των λιμανιών να γίνουν τα λιμάνια πιο ανταποδοτικά πιο συμφέροντα και εν πάση περιπτώσει να αποδίδουν και αυτά που πρέπει να αποδώσουν στο δημόσιο και το κράτος».

Ο κ.Διαμαντίδης ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει αναθέσει σε διεθνή σύμβουλο μελέτη για την καλύτερη κατανομή και λειτουργία των λιμανιών και σύντομα θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα που θα είναι πιλοτικό σχήμα για τη λειτουργία των λιμανιών.

«Θέλουμε να εντάξουμε όλα τα ορφανά λιμάνια που είναι πάνω από 800 σε αυτό το εθνικό λιμενικό σύστημα για να μπορέσουν να γίνουν προσοδοφόρα για την πατρίδα μας» τόνισε ο υπουργός.