Ποινή κάθειρξης 20 χρόνων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε βάρος μητέρας η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για το θάνατο του μόλις 3,5 μηνών βρέφους της. Η κατηγορούμενη στην απολογία της υποστήριξε ότι ο θάνατος του παιδιού της οφείλεται σε ατύχημα, ωστόσο το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το 3,5 μηνών αγοράκι μεταφέρθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο από τη μητέρα του, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρό. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, το παιδί «έφτασε στο νοσοκομείο με ανακοπή» και αμέσως έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες όμως δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η μητέρα, όταν ρωτήθηκε από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, φέρεται να είπε ότι το παιδί τραυματίστηκε από πτώση. Χτες, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης επισήμανε ότι «θεωρεί αδύνατο ο θάνατος να προκλήθηκε έπειτα από πτώση» όπως αυτή περιγράφεται από τη μητέρα. Αντίθετη ωστόσο ήταν η άποψη του ιατροδικαστή Ματθαίου Τσούγκα ο οποίος είχε οριστεί ως πραγματογνώμονας.

Από την πλευρά της η κατηγορούμενη, η οποία, όταν σημειώθηκε το περιστατικό, ήταν εξαρτημένη χρήστρια ναρκωτικών και παρακολουθούσε πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης, στην απολογία της υποστήριξε ότι το μωρό έπεσε από την αγκαλιά της χωρίς ωστόσο να πείσει με τους ισχυρισμούς της τα μέλη του δικαστηρίου.

Πηγή: Αγγελιοφόρος