Την πρόθεσή τους να προβούν σε κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, επικύρωσαν κατά τη διάρκεια σημερινής γενικής συνέλευσης οι κτηνοτρόφοι των Χανίων, καταγγέλλοντας τους τοπικούς φορείς για εμπαιγμό σε σχέση με τα δημοτικά σφαγεία.

Απαίτησή τους είναι να βρεθεί λύση στο θέμα των δημοτικών σφαγείων, που σφραγίστηκαν γιατί δεν πληρούν τους όρους που θέτει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, μέχρι το Πάσχα. «Τώρα η κίνηση καλύπτεται από τα υπόλοιπα σφαγεία αλλά το Πάσχα θα δούμε παράνομα σφάγια και παράνομες ελληνοποιήσεις σε βάρος του καταναλωτή. Στα αιτήματα μας βέβαια είναι και καινούριο σφαγείο αλλά ο αντιδήμαρχος Χανίων Μανώλης Κεμεσίδης μας το απέκλεισε», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Γιώργος Βενετάκης.

Αποφάσισαν επίσης να δώσουν χρονικό περιθώριο 10 ημερών στο δήμο Χανίων ώστε να αποφασίσει τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών σφαγείων, ενώ παράλληλα θα λάβουν μέρος στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει οι αγρότες μέλη της ΠΑΣΥ στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.