Το πρώτο συλλαλητήριο της χρονιάς πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες των Τρικάλων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους, και κρατώντας πανό, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συνέχεια, και μετά τις καθιερωμένες ομιλίες, οι αγρότες έκαναν πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης των Τρικάλων αποκλείοντας συμβολικά το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Απόστολος Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη», έκανε λόγο για γενικευμένη «επίθεση» σε όλα τα μέτωπα και σε όλους τους συντελεστές που καθορίζουν την ύπαρξη των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών. Ακόμα ανέφερε ότι τα προϊόντα τους βρίσκονται στο έλεος των «αγορών» που πότε μένουν στα αζήτητα και απούλητα και πότε παίρνονται κοψοχρονιά και σχεδόν τζάμπα. Μίλησε δε και για αθρόες εισαγωγές και ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων.

Τα μέλη της ένωσης θα συμμετέχουν στην κατάληψη του ΕΛΓΑ, στη Λάρισα, την προσεχή Πέμπτη, αλλά και στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου με αφορμή την έκθεση «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ». Επίσης, θα παραστούν στην απεργία και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου.