Μειώνεται κι άλλο φέτος ο αριθμός των συμβασιούχων που θα εργαστούν στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ τα κενά που αναμένεται να δημιουργηθούν θα προκαλέσουν προβλήματα κυρίως στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει τις ερχόμενες ημέρες από τους δήμους να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οριστικό τέλος στις ελπίδες των συμβασιούχων βάζουν οι δύο προτάσεις δικαστικών λειτουργών που έγιναν στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου σε κλίμα έντασης έφτασε το κρίσιμο νομικό ζήτημα της μονιμοποίησής τους για τρίτη φορά (μέσα στην τελευταία 4ετία).

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντες, και ο εισηγητής της υπόθεσης, αρεοπαγίτης Αν. Δουλγεράκης συμφώνησαν με τις νομικές θέσεις της απόφασης για τους συμβασιούχους που εξέδωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου πριν από τριάμισι χρόνια (20/07), μεταστρέφοντας τότε την απολύτως ευνοϊκή για τους συμβασιούχους απόφαση που είχε εκδώσει η ίδια Ολομέλεια ομόφωνα λίγους μήνες νωρίτερα.