Με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος θα περάσουν την είσοδο της σχολής Ευελπίδων τέσσερεις από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση Ζαχόπουλου, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών
Ειδικότερα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων παραπέμπονται η βασική κατηγορούμενη, Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδη και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης. Από τις κατηγορίες τους απαλλάσσονται οι δικηγόροι Δημήτρης Μπαλέρμπας και Ηρακλής Κουτελίδας.

Όπως προκύπτει από το σχετικό βούλευμα, η κ. Τσέκου οφείλει να δικαστεί με τις κατηγορίες της εκβίασης και της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ο κ. Αναστασιάδης για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ενώ ο εργατολόγος και ο δημοσιογράφος για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

Απαλλαχτική και για τους τέσσερις κατηγορουμένους ήταν η κρίση του βουλεύματος όσον αφορά στην κατηγορία της συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Όπως προκύπτει από τη γνωμοδότηση των αρμοδίων δικαστών, η κ. Τσέκου είχε σκοπό να εκβίασει τον Χρήστο Ζαχόπουλο, με απώτερο στόχο τη μονιμοποιήσή της στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η κατηγορουμένη απετράπει του στόχου της, όχι από δική της βούληση, αλλά διότι ο κ. Ζαχόπουλος δεν ενέδωσε και προτίμησε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο τον Δεκέμβριο του 2007.

Σύμφωνα με τους δικαστές, ο εργατολόγος, συνέδραμε την κ. Τσέκου, όταν αυτή παρέδωσε το παράνομο υλικό στο «Πρώτο Θέμα», ενώ ο κ. Αναστασιάδης υπέκλεψε το εν λόγω υλικό από την 37χρονη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ