Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στα 13 μέλη του πληρώματος της πολυτελούς θαλαμηγού που κατηγορούνται ότι εκτόξευσαν πυροτεχνήματα με αποτέλεσμα τη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μπίστι στην Ύδρα.

«Με το δίκαιο της θάλασσας και με την υπάρχουσα νομοθεσία, κατηγορείται ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος σε κάθε πλοίο μέσα στη θάλασσα για ό,τι και αν συμβεί. Εδώ η ποινή είναι μέχρι και 10 χρόνια, μπορεί να κατασχεθεί και η θαλαμηγός. Τώρα έγινε έκθεση κατάσχεσης.

Για να κατασχεθεί μεγάλο περιουσιακό στοιχείο θα πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Σχετικά με τους επιβάτες της θαλαμηγού, ανέφερε: «Την κοπάνησαν γοργά γοργά. Ίσως επειδή είναι επώνυμοι, εύποροι από το Καζακστάν. (…) Υπάρχει διχογνωμία η οποία παρουσιάστηκε όταν πήγε και έκανε την έρευνα το Λιμενικό, διχογνωμία Πυροσβεστικής, μαρτύρων και Λιμενικού.

Το Λιμενικό δεν βρήκε τίποτα. Έχουμε την αρνητική αναφορά του Λιμενικού και τη θετική, μέσω των μαρτυριών, της Πυροσβεστικής».