Νεκρός εντοπίστηκε χθες ο 55χρονος αμερικανός τουρίστας αγνοούνταν στο νησί Μαθράκι, βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση τουρίστα που χάνει τη ζωή του τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, μετά τον παρουσιαστή του BBC στη Σύμη και ενός Ολλανδού στη Σάμο, ενώ παραμένουν αγνοούμενες δύο Γαλλίδες στη Σίκινο και ένας Αμερικανός στην Αμοργό.

Οι δύο Γαλλίδες αγνοούνται από την Πέμπτη, ωστόσο την Παρασκευή η μία από τις δύο ηλικιωμένες έστειλε μήνυμα στον ιδιοκτήτη του καταλύματος όπου διέμενε και είπε ότι έχει στραβοπατήσει και έχει χτυπήσει. Σύμφωνα με το Mega, οι Αρχές υποθέτουν ότι έχουν πέσει σε κάποιο δύσβατο σημείο και δεν μπορούν να τις βρουν.

Στο Μαθράκι, τα ίχνη του 55χρονου είχαν χαθεί από το βράδυ της Τρίτης (11/06), με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το νησί. Τελικά, το μεσημέρι της Κυριακής (16/6), το πτώμα του βρέθηκε μέσα στη θάλασσα κοντά στο παλιό λιμάνι θέση Κόντρακας.

Διεξάγεται προανάκριση και θα γίνει νεκροψία νεκροτομή για να καθοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η δήλωση εξαφάνισης έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (13/6) από φίλο του 55χρονου, ο οποίος τον φιλοξενούσε στο νησί για τις διακοπές του.

Από την Τετάρτη φίλος του τον καλούσε στο τηλέφωνο όμως δεν ανταποκρίθηκε σε καμιά κλήση. Την Πέμπτη ειδοποίησε την Αστυνομία ότι είχε να τον δει δυο μέρες και ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησης του στο νησί.