Ο καύσωνας που ταλαιπωρεί τους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα έχει αναγκάσει τους κρατικούς φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μαθητών τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη όπου το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα

 • Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων κλειστά θα παραμείνουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και την Πέμπτη λόγω καύσωνα.
 • Με απόφαση του Δήμου Πατρέων κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη και την Πέμπτη 12 και 13 Ιουνίου λόγω καύσωνα.
 • Στην απόφαση για κλείσιμο των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, προχωρούν δημοτικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα.
 • Με απόφαση του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του δήμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο καύσωνας καθιστά δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες.
 • Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αποφασίστηκε όλα τα δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν αύριο και την Πέμπτη έως τις 11:30 το πρωί, ενώ τα ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν.
 • Στον δήμο Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, η δήμαρχος Νίκη Ανδρεάδου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί και έως το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος εξαιτίας του καύσωνα.
 • Επίσης, στη Νάουσα, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Κουτσογιάννη, αύριο (Τετάρτη), τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) και το ΕΕΕΕΚ Νάουσας θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα.
 • Στον δήμο Βέροιας τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τις αίθουσες ορίζεται για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 12 και 13 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί.
 • Στον δήμο Σερρών αναστέλλεται έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η λειτουργία της ολοήμερης βάρδιας των νηπιαγωγείων, δημοτικών, ειδικού νηπιαγωγείου και ειδικού δημοτικού. Αναφορικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ ο δήμος επισημαίνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική λόγω μη υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης αυτής.
 • Επιπλέον, έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας του νομού Σερρών.
 • Εν’ τω μεταξύ, με απόφαση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζου, θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας των ΚΔΑΠ, των Παιδικών Σταθμών και των Βρεφονηπιακών Σταθμών, εντός των ορίων του δήμου, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 και την Πέμπτη 13 του μήνα, λόγω του καύσωνα.
 • Με απόφαση του δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη, όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του δήμου Κορινθίων, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, αφού θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, ενώ η περιοχή, είναι στο ” πορτοκαλί ”, στον χάρτη επικινδυνότητας της Πολιτικής Προστασίας.
 • Κλειστά θα παραμείνουν από την Τρίτη 13 μέχρι και την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2024 τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχωρας – Αγίων Θεοδώρων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για την ευρύτερη περιοχή.
 • Την αναστολή λειτουργίας της ολοήμερης βάρδιας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σερρών (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού)  επί τριήμερο, από σήμερα Tρίτη 11 ως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αποφάσισε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, προκειμένου  να προστατευθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, σύμφωνα με προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο Δήμο Σερρών, θα ληφθεί σχετική απόφαση για την πρωινή λειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την Τετάρτη 12/06 και την Πέμπτη 13/06.
  Αναφορικά με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠμεΑ ο Δήμος επισημαίνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική λόγω μη υποχρεωτικότητας της εκπαίδευσης αυτής.
 • Λόγω του κύματος καύσωνα από σήμερα  Τρίτη 11 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου , με απόφαση  των Δημάρχου Ηράκλειας  θα είναι κλειστά τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του Δήμου. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δήμος Σιντικής, αποφάσισε την μείωση του ωραρίου λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) ως τις 13:15 , μέχρι τη λήξη λειτουργίας τους ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
 • Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι έπειτα από απόφαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία) σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.
 • Με απόφαση του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία – δημοτικά) σε όλη την έκταση του “καλλικρατικού” δήμου δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024.
 • Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.
 • Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας αποφάσισε, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αύριο Τετάρτη 11/6 και την Πέμπτη 11/6 , η λήξη μαθημάτων σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου να γίνει στις 11:30.
 • Αναστέλλεται με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου η λειτουργία των παιδικών σταθμών (Γραμβούσας, Κισσάμου και Πλατάνου), των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων – δημοτικών) καθώς και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κισσάμου για αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πρόκειται να επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων.
 • Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή νηπιαγωγεία και δημοτικά, σε όλη την έκταση του δήμου Βόλου, καθώς και το ΕΕΕΕΚ Νέας Ιωνίας και για την Πέμπτη 13/06/2024, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και των συνθηκών καύσωνα που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή.