Στην Κύπρο βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με άλλους βουλευτές – μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Με ανάρτησή του στα μέσα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε πως η επίσκεψη έγινε «σε μια περίοδο κρίσιμη, καθώς πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή μας, οδηγούμαστε και σε μια καθοριστική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνακόλουθα της Ελλάδας και της Κύπρου εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Ευρωκοινοβουλίου. Εκλογές που απαιτούν συμμετοχή και προοδευτικές διεξόδους για ένα βιώσιμο μέλλον».

Παράλληλα εξέφρασε τις σκέψεις του για τη κατάσταση που επικρατεί στη Μεγαλόνησο. «Φεύγοντας, σκέφτομαι ότι, κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κύπρο, με κατακλύζει το ίδιο συναίσθημα, που μόνο μια λέξη ίσως μπορεί να εκφράσει: Χαρμολύπη. Χαίρομαι όταν πατάω εδάφη αγωνιστών για μια πατρίδα ελεύθερη και όμορφη. Αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί πετύχαμε την ένταξη του νησιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φεύγω πάντα όμως, με ένα αγκάθι στην καρδιά, γιατί δεν καταφέραμε να ενώσουμε το Νησί και να κλείσουμε τις πληγές που αιμορραγούν ακόμη» όπως είπε.

Επισκέφθηκα την Κύπρο, μαζί με τους συναδέλφους Βουλευτές – μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης,…

Posted by George A. Papandreou on Tuesday, April 9, 2024