Στις 11:00 αύριο το πρωί αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Επίκειται αύριο μία ιστορική θεσμοθέτηση. Είναι μια σημαντική στιγμή για το ελληνικό κοινοβούλιο και για τη χώρα, καθώς θα σταματήσει να αποτελεί η Ελλάδα θλιβερή εξαίρεση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά ο κος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για «νέα εποχή, νέα σελίδα» και τονίζοντας ότι «όλοι κρίνονται στην πράξη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε σκληρή κριτική για τη στάση της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Έχουμε χάσει τη μπάλα με τις κυβιστήσεις του κου Ανδρουλάκη, ακόμα και το επιχείρημα για στήριξη της αναθεώρησης του άρθρου 16. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσα χρόνια, για να λύνουμε τα υπαρξιακά της αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Καταψηφίζει συνολικά η αντιπολίτευση ένα νομοσχέδιο που αναφέρεται στη στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου».

Για δηλώσεις Μπάρκα

Νομίζω ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο κος Μπάρκας έβγαλε ένα βίντεο που δείχνει την απόλυτη υποκρισία. Όλα καλά, αρκεί να μη στηρίξουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Αυτό λέει η αντιπολίτευση, ακόμα και αν κάνουμε το άσπρο-μαύρο, η χώρα θα πάει μπροστά…

Για Ανδρουλάκη – εξυπηρέτηση συμφερόντων

Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελλήνων φοιτητών. Είναι παρεξηγήσιμο αυτό που διατυπώνει ο κος Ανδρουλάκης. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση μόνο και μόνο για να βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση. Οι τελευταίοι που μπορεί να κατηγορηθούν, ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα, είμαστε εμείς.