Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Emil που συνοδεύεται από έντονα φαινόμενα, με τον καιρό να αναμένεται άστατο και το Σάββατο για ορισμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τόνισε πως στην Αθήνα τα έντονα φαινόμενα έχουν αρχίσει να υποχωρούν από το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο δε φαίνεται να ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της. Αύριο, στην Αττική θα σημειωθούν λίγες βροχές που δε θα προκαλέσουν προβλήματα, αλλά το μέτωπο της κακοκαιρίας θα μετακινηθεί σε άλλες περιοχές.

Επίσης, είπε ότι η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα ύψη βροχής τόσο στο Ιόνιο όσο και στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδος, με ύψη που έφτασαν κατά μέσο όρο τα 50 με 70 χιλιοστά (περίπου όση πέφτει όλο το μήνα), με αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» τα ποτάμια στη Θεσσαλία. Τοπικά είχαμε ακόμη και 100 χιλιοστά βροχής.

Σχετικά με το αν θα είναι τόσο έντονα τα φαινόμενα και σε αυτές τις περιοχές, ο διευθυντής της ΕΜΥ τόνισε ότι στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και για αυτό παρατηρούνται συνολικά και μεγάλα ύψη βροχής.

Έτσι, σε γενικές γραμμές μετά το μεσημέρι θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα και ο καιρός την Κυριακή θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός του Σαββάτου

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει ότι το Σάββατο (2/3) αρχικά θα εκδηλωθούν βροχές κυρίως στη Μακεδονία, στα δυτικά της Θράκης και στη Θεσσαλία ενώ βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων αναμένονται στο Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από το μεσημέρι κι έπειτα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και βροχές σε όλη τη χώρα με σταδιακή εξασθένηση. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Επίσης, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη από 7 έως 15, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 4 έως 17, στη Στερεά από 6 έως 19, στην Πελοπόννησο από 4 έως 18 στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 18, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.