Χωρίς κανένα αποτέλεσμα και καμία απολύτως δέσμευση εκ μέρος του υπουργού Οικονομικών πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το θέμα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 σε Βόλο και Λάρισα, παρουσία και του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.

Όπως έγινε γνωστό, οι δυο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, αλλά και των Δημάρχων Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη και Λάρισας Κώστα Τζανακούλη, ενώ στη σύσκεψη πήρε μέρος και ο Πρόεδρος της ΟΕΜΑ Γιώργος Κολέτσος, σύμφωνα με πληροφορίες όμως δεν ανέλαβαν… καμία δέσμευση για το θέμα.

Σε σχετικό υπόμνημα που κατατέθηκε από πλευράς Δήμου Βόλου γίνεται προσπάθεια τεκμηρίωσης του αναπτυξιακού χαρακτήρα των αγώνων ενώ στόχος είναι η περιοχή να μπορέσει να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, οι φορείς κατέθεσαν εναλλακτικές προτάσεις, με τον κ. Παν. Σκοτινιώτη να κάνει λόγο για αξιοποίηση της τουριστικής και ξενοδοχειακής υποδομής αλλά και των κρουαζιερόπλοιων.

Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι θα γίνουν μεγάλα λιμενικά αναπτυξιακά έργα, στην κεντρική προβλήματα, όπου τα ελλιμενιστούν τα κρουαζιερόπλοια και με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιηθεί το τέρμιναλ και θα φύγει η τουριστική δραστηριότητα από το χώρο φορτοεκφόρτωσης του σκραπ, στον εμπορικό λιμένα.

Ο κ. Σκοτινιώτης εκτιμά ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 θα γίνουν και ζήτησε να δοθεί στην περιοχή η μεγαλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία από το αθλητικό γεγονός.

Όπως αναφέρεται στο με υπόμνημα που έστειλε η Θεσσαλία μπορεί να αποτελέσει, για 2,5 χρόνια, γέφυρα της Ελλάδος και των χωρών της Μεσογείου, γέφυρα οικονομικής και επιχειρηματικής συνεύρεσης, πολιτισμού, τουριστικής ανάπτυξης και διεθνούς διπλωματίας.

Δεν νοούνται, συνεπώς, Μεσογειακοί Αγώνες σαν μια απλή περιφερειακή αθλητική διοργάνωση, αλλά ως αναπτυξιακό εργαλείο με τρόπο πιλοτικό και καινοτόμο σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

«Με αυτή την οπτική, λοιπόν, πιστεύω ειλικρινά πως θα ήταν κρίμα να χαθεί μια τόσο σημαντική δυνατότητα για την περιοχή μας και τη χώρα συνολικά.

Πιστεύω, αντίθετα πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε οι Μεσογειακοί Αγώνες να πραγματοποιηθούν με τρόπο που θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία για την περιοχή μας και τη χώρα συνολικά», καταλήγει ο Δήμαρχος Βόλου.

Πηγή; volospress.blogspot.com