Στην περίπτωση του θανάτου του 28χρονου στον Τύρναβο της Λάρισας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον στρεπτόκοκκο, αναφέρθηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα το tirnavospress, ο 28χρονος Δημήτρης «ήταν εδώ και 2 μήνες άρρωστος χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να βρουν από τι έπασχε».

Αναφορικά με το περιστατικό του 28χρονου ασθενή Δ.Κ, ο οποίος κατέληξε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου την 01.02.24, από το ίδιο το νοσοκομείο ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Σύμφωνα με τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και τα ιατρικά αρχεία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ο ασθενής διακομίσθηκε στις 31.01.24, ώρα 16:20, από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, με τη διάγνωση ανθεκτική καρδιακή ανεπάρκεια σε έδαφος, επιπλεγμένης ενδοκαρδίτιδος της αορτικής, της μιτροειδούς και της τριγλώχινος βαλβίδος, με θετική αιμοκαλλιέργεια σε Granulicatella adiacens.

Υποβλήθηκε στις 01.02.24 σε επείγουσα καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση και απεβίωσε την ίδια ημέρα. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του».