Για το κείμενο της Εκκλησίας το οποίο διαβάστηκε σε όλους τους ναούς της χώρας μας μίλησε το πρωί της Δευτέρας (5/2) ο εκπρόσωπος Τύπου Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «το μήνυμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έφτασε παντού».

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος είπε: «Όταν υπάρχει κείμενο της Ιεράς Συνόδου, δεν υπάρχει χώρος για δική μας τοποθέτηση».

Σχετικά με το θέμα της βάπτισης των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου δεν κατέθεσε την προσωπική του άποψη και σχολίασε πως όποιος την εκφέρει δεν κάνει λάθος, αφού «υπάρχει ελευθερία λόγου».

«Το θέμα της βάπτισης έχει ήδη τεθεί και έχει πάρει τον δρόμο του, κάποια στιγμή θα δούμε την ιεραρχία να πάρει τη θέση της», δήλωσε σχετικά με την επίσημη θέση της Εκκλησίας, τονίζοντας πως πρόκειται για συλλογικό όργανο.