Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αστυνομικός που είχε χτυπηθεί από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη. Ο άτυχος υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ, Γιώργος Λυγγερίδης, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας από τις 7 Δεκεμβρίου, μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» του Ολυμπιακού.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε σήμερα από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 31χρονος Γιώργος Λυγγερίδης τα τελευταία δέκα χρόνια υπηρετούσε στην Αθήνα. Ο αστυνομικός των ΜΑΤ είχε μία αδερφή, η οποία μαζί με τους γονείς του έτρεξαν στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή που έμαθαν για τον σοβαρό τραυματισμό του. Παράλληλα, είχε μία σύντροφο, ενώ δεν είχαν αποκτήσει παιδιά. Εκτός από τους συγγενείς του, συνάδελφοι από τη διμοιρία και το τμήμα του ήταν δίπλα του και όχι μόνο… Άντρες της ΥΑΤ αλλά και της ΔΑΕΑ ήταν εκεί. Πέρασαν από το νοσοκομείο για να μάθουν νέα για την κατάσταση της υγείας του, για να δώσουν κουράγιο στους δικούς του ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, τις τελευταίες ημέρες η υγεία του αστυνομικού είχε επιδεινωθεί και ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Ο Γιώργος Λυγγερίδης ήταν 31 χρονών ακριβώς….
Γεννηθείς στις 26-12-92, χθες είχε γενέθλια, με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους να περιμένουν το θαύμα… Μία μέρα μετά τα γενέθλια του «έσβησε»…

Όσοι συνάδελφοι βρέθηκαν στο νοσοκομείο, κάνουν λόγο για “αξιοπρεπέστατους γονείς του αστυνομικού”. Για γονείς που βίωναν το δικό τους Γολγοθά, που προσπαθούσαν να κρατήσουν τον ανείπωτο πόνο τους μακρυά από τους δημοσιογράφους. Για δύο ανθρώπους που, ενώ γνώριζαν την κατάσταση, ήλπιζαν σε ένα θαύμα, που δυστυχώς δεν ήρθε για το παιδί τους.
«Δεν μίλησαν στις κάμερες. Ήταν σιωπηλοί, συντετριμμένοι». Όσοι άντρες της ΥΑΤ πήγαιναν στο νοσοκομείο να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του 31χρονου συναδέλφου τους, άκουγαν τους χαροκαμένους γονείς να τους λένε με ευγνωμοσύνη: «Ευχαριστούμε, μας δίνετε δύναμη και να… προσέχετε, παιδιά μου». Αυτά ήταν τα λόγια τους, με όση δύναμη τους είχε απομείνει.

Ο άτυχος αστυνομικός δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του σήμερα το μεσημέρι. Συνάδελφοι του, που μίλησαν στο Newsbeast, κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό χαμηλών τόνων, έναν διακριτικό άνθρωπο, που αγαπούσε την δουλειά του, για έναν εξαιρετικό συνάδελφο.

Αναφορικά με την ημέρα των επεισοδίων έξω από΄το γήπεδο βόλεϊ, αστυνομικοί που μίλησαν στο Newsbeast έκαναν λόγο για «κόλαση». Ακόμα και έμπειροι αστυνομικοί των ΜΑΤ, που βρέθηκαν στο σημείο, δεν είχαν ξαναζήσει τόσο άγριο σκηνικό. «Την ώρα που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον συνάδελφο, έπεσαν βροχή οι μολότοφ. Έγινε πόλεμος εκείνη την ημέρα» είπαν.