Ένα μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε και βυθίστηκε στη θάλασσα του Μάλεμε το χθες το απόγευμα, παρασέρνοντας στο θάνατο δύο άτομα, οι οποίοι ήταν καλοί φίλοι. Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη βρέθηκε στο σημείο της πτώσης, δείχνοντας το άδειο κουφάρι του αεροσκάφους, το οποίο τα θαλάσσια ρεύματα έβγαλαν στην ακτή, μόλις 100 μέτρα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Στο σημείο όπου έχουν εκβραστεί τα συντρίμμια του βρίσκονται ήδη εμπειρογνώμονες αεροπορικών ατυχημάτων. «Το παρέσυραν τα ρεύματα, ο καιρός και το έβγαλε εδώ» είπε η δημοσιογράφος διευκρινίζοντας ότι λίγα μέτρα μακριά διακρίνεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μάλεμε και συγκεκριμένα η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Για τη μοιραία πτήση είχε μιλήσει νωρίτερα στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Παντελής Φραγκούλης, εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων λέγοντας ότι το αεροπλάνο είχε υποβάλλει άλλο σχέδιο πτήσης. Όσον για το τι συνέβη υποστήριξε ότι φαίνεται ότι υπήρξε λάθος σχεδιασμός. « Τα αεροπλάνα αυτά πετούν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν το αεροπλάνο έφτασε στα Χανιά, ήταν ήδη νύχτα. Συνεπώς, είναι ένας κακός σχεδιασμός» είπε προσθέτοντας ότι όταν τα μονοκινητήρια αεροπλάνα όπως αυτό που κατέπεσε όταν πετούν πάνω από θάλασσα οι χειριστές τους πρέπει να φορούν σε όλη τη διάρκεια της πτήσης ατομικό σωσίβιο.

Λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο του Μάλεμε εκβράστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους

«Το αεροδρόμιο του Μάλεμε δεν ήταν κατάλληλο για να δεχτεί μια προσγείωση στις 6 το απόγευμα που συνέβη το περιστατικό», ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά πριν από την πτώση στη θάλασσα.

Μιλώντας για τον έμπειρο πιλότο που ήταν και πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας είπε ότι έκανε έναν κύκλο πάνω από το αεροδρόμιο του Μάλεμε, προσπάθησε να προσεγγίσει ξανά, έφυγε από το σημείο και όπως αποκάλυψαν αυτόπτες μάρτυρες που περπατούσαν εκείνη την ώρα στην παραλία κατέπεσε στο συγκεκριμένο σημείο.

«Την πτώση είδε και ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο καθώς σήμερα θα διοργανώνονταν κάποιοι αγώνες», σημείωσε. To ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοδυτικά αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων.