Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο φίλοι από την Αερολέσχη Δυτικής Αθήνας. Το χθεσινό τους ταξίδι στα Χανιά ήταν δυστυχώς το τελευταίο. Ο πιλότος του μονοκινητήριου που έπεσε στη θάλασσα του Μάλεμε χθες είναι ο Θεόδωρος Πάντος, πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας. Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, είναι ο Κωνσταντίνος Καραμπίνης ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του. Ο άτυχος άνδρας, ήταν πατέρας δυο παιδιών.

Οι δυο τους ήταν καλοί φίλοι και μέλη της Αερολέσχης Δυτικής Αθήνας και μοιράζονταν το πάθος τους για τους αιθέρες, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Το ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, ο 61χρονος και ο 66χρονος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων.

Τα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Αφού μεταφέρθηκαν στον λιμένα του Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Το μικρό αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Όταν έφθασε στο Μάλεμε ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι και προσπάθησε να προσγειωθεί, αλλά υπό αδιευκρίνιστη αιτία κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.