Πρόεδρος αερολέσχης ήταν ο πιλότος που έχασε τη ζωή του μαζί με ακόμη ένα άτομο, όταν το αεροσκάφος τους έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν τύπου Savannah.

Επίσης, ο Παναγιώτης Τζαράκης, πρόεδρος αερολέσχης Χανίων, δήλωσε για τον νεκρό πιλότο, ότι «λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί».

Το μοιραίο αεροσκάφος

«Ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ακόμη, στην ερώτηση, πώς συνέβη το ατύχημα, έκανε την εικασία ότι ο πιλότος «έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι».