Σε μια αρκετά θερμή φάση μπαίνουμε από αύριο, με τους νοτιάδες να κυριαρχούν και να φέρνουν σκόνη αλλά και αύξηση της θερμοκρασίας. Η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές, θα υπάρξουν όμως και κάποιες συννεφιές τοπικά αυξημένες.

Την Παρασκευή ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, ενώ κάποιες ομίχλες θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.

Οι άνεμοι νότιοι στα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο 5 με 6, τοπικά μέχρι και 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή τις πρωινές ώρες, ενώ μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου σε ηπειρωτικές περιοχές.

Στην Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες ίσως έχουμε περιορισμένη ορατότητα αλλά μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 16 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο αλλά τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να έχουμε περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες. Στη συνέχεια η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 14 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο όπως και τις επόμενες 6 με 7 ημέρες θα υπάρχουν αρκετές εναλλαγές ηλιοφάνειας με συννεφιάς. Βροχές μπορεί να εκδηλωθούν στις πολύ δυτικές περιοχές. Την Κυριακή ίσως εκδηλωθούν μπόρες στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Ο νοτιάς θα διατηρηθεί αλλά οι εντάσεις του θα πέσουν συγκριτικά με το Σάββατο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: