Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνουν τις συνθήκες που επικρατούν σε σχολείο της Υπάτης στη Λαμία. Το κτήριο είναι ερείπιο και πέφτουν σοβάδες με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να τρέμουν για το τι μπορεί να συμβεί.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (18/10) σε σχετικό της ρεπορτάζ η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» στο Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής διδάσκουν 20 εκπαιδευτικοί και φοιτούν 80 μαθητές και συστεγάζεται με Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης εδώ και 12 χρόνια.

Όπως καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι καθηγητές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με κίνδυνο ατυχήματος, καθώς σοβάδες πέφτουν από το υπόστεγο στο προαύλιο του σχολείου.

Το λεβητοστάσιο του κτιριακού συγκροτήματος έχει πλημμυρίσει και το καλοριφέρ δεν λειτουργεί, με το σχολείο να κινδυνεύει να μείνει χωρίς θέρμανση, ενώ ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών.

Με πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου και των εκπαιδευτικών το lamiareport.gr φαίρνει στο «φως» μία σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολικό συγκρότημα.

Δείτε τις φωτογραφίες