Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία από την κόρη ενός άνδρα που έχασε τη ζωή του στις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, καθώς η ίδια τόνισε πως το 112 δεν χτύπησε και ότι ο πατέρας της ειδοποίησε την οικογένεια για να σωθεί.

Η Αθανασία Βούλγαρη από το χωριό Αρμένιο Λάρισας μίλησε στο OPEN και είπε πως «το 112 δεν χτύπησε. Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που ειδοποίησε εμένα, την οικογένειά μου να σωθούμε. Και εκείνος είναι που έχασε τη ζωή του. Μέσα στα νερά. Προστάτεψε τη μητέρα μας που ήταν τραυματισμένη και αιμορραγούσε στο πόδι».

«Δούλευα. Με παίρνει τηλέφωνο στη δουλειά μου ο πατέρας μου και μου λέει “πνιγόμαστε”. Φεύγω από τη δουλειά μου, καταφέρνω να φτάσω στο χωριό και ήμουν εδώ, με τα παιδιά μου, παλεύαμε. 12 το μεσημέρι με παίρνει ο πατέρας μου και με ενημερώνει πως έρχεται ο χείμαρρος από τη μια μεριά του χωριού και λέει “προστάτεψε τα παιδιά”. Είναι 13 και 10 χρονών. Για καλή μας τύχη είχαμε το τρακτέρ δίπλα από το σπίτι μας, ανεβήκαμε και μας μάζεψε ο πάτερ Κωνσταντίνος στην εκκλησία, όλο το χωριό. Και αυτός βοηθούσε και τους πυροσβέστες», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν τα παιδιά της Πυροσβεστικής στην εκκλησία και πάνε με το σκαπτικό μηχάνημα και βρήκαν τον πατέρα μου με τα εσώρουχα και βρεγμένο και χωρίς σφυγμό. Πήγα και εγώ μαζί με τους πυροσβέστες πάνω στον κουβά. Η μητέρα μου αιμορραγούσε, χτύπησε από αντικείμενα που έφερε ο χείμαρρος», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Μεταφέραμε τη σορό του δίπλα στην εκκλησία το μεσημέρι και η Πυροσβεστική κατάφερε να τον βγάλει έξω από το χωριό με τη δύση του ηλίου», είπε μεταξύ άλλων για τον τρόπο που πέθανε ο πατέρας της.