«Δεν πιστεύαμε πως βλέπαμε αυτές τις εικόνες, ακούγαμε τα δέντρα να σπάνε και τον χείμαρρο να έρχεται επάνω μας» λένε οι κάτοικοι που ζουν στον Άνω Βόλο και είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πορταριά να υποχωρεί. «Το οδόστρωμα χάθηκε» σημειώνουν και εξηγούν πως είναι πια η καθημερινότητα τους.

Βόλος, Αποστολή Newsbeast

Μία εβδομάδα μετά την κακοκαιρία Daniel οι κάτοικοι του Άνω Βόλου ή αλλιώς του Ιωλκού, όπως ονομάζεται η περιοχή, έχουν ναι μεν νερό αλλά δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για τίποτα καθώς είναι βρώμικο.

Ο κεντρικός δρόμος που περνά μπροστά από τα σπίτια τους και καταστήματα της περιοχής κατέρρευσε μέσα σε λίγα λεπτά. Το οδόστρωμα υποχώρησε και από το ρέμα πήρε τα πάντα στο πέρασμά του.

«Ακούγαμε τα δέντρα να σπάνε και να πέφτουν. Μιλάμε για δέντρα τεράστια που έπεφταν και νομίζαμε πως θα μας πλακώσουν. Δεν πιστεύαμε αυτό που συνέβαινε. Το νερό μας κυνηγούσε ήταν ένας μεγάλος χείμαρρος» επισημαίνουν οι κάτοικοι.

Όπως αναφέρει στο Newsbeast ο Δημήτρης Σκαρίμπας ο οποίος είναι επιχειρηματίας της περιοχής είδε το κατάστημά του που έχει με τρόφιμα να πνίγεται στο νερό. «Έπεσε ένας κεραυνός και τότε ξεκίνησαν όλα. Ακούγαμε έντονους ήχους από τα δέντρα. Κατέρρεαν το ένα μετά το άλλο» τονίζει.

«Αναγκαστήκαμε να πετάξουμε σχεδόν τα πάντα. Χάλασαν αφού μείναμε πέντε ολόκληρες ημέρες χωρίς ρεύμα. Τα νερά κάλυψαν τα πάντα μέσα στο μαγαζί» σημειώνει.

Εικόνα από τις εργασίας ανακατασκευής του δρόμου που κατέρρευσε στον Άνω Βόλο

«Τα χωριά του Πηλίου είναι αποκλεισμένα. Εδώ έχει κοπεί ο δρόμος αλλά μπορεί όποιος επιθυμεί να έρθει από την άλλη μεριά» μας εξηγεί και επισημαίνει πως οι προμηθευτές φέρνουν στα καταστήματα τα εφυαλωμένα νερά με… μέτρο. «Μας δίνουν μόνο μία παλέτα νερό ανά κατάστημα. Η παλέτα έχει 84 εξάδες. Εμείς με τη σειρά μας δίνουμε δύο εξάδες στον καθένα. Δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει όλοι να βολευτούμε. Όλες τις δουλειές μας τις κάνουμε μόνο με εφυαλωμένο νερό» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Σκαρίμπας.

Τα συνεργεία εργάζονται συνεχώς ώστε να στρώσουν έστω τη μία λωρίδα του για να μπορούν να κυκλοφορούν τα οχήματα

«Ο κεντρικός δρόμος είναι σπασμένος, τεράστια πετρώματα τα οποία δεν ξέρουν καν από που ξεριζώθηκαν έχουν πέσει στο ρέμα. Τα συνεργεία εργάζονται συνεχώς ώστε να στρώσουν έστω τη μία λωρίδα του για να μπορούν να κυκλοφορούν τα οχήματα. Εάν πάτε μέσα στις γειτονιές είναι χειρότερη η κατάσταση. Κάποια σπίτια δεν έχουν ακόμη ρεύμα και νερό» αναφέρει κλείνοντας ο επιχειρηματίας του Άνω Βόλου.

Δείτε βίντεο του Newsbeast από τον κεντρικό δρόμο στον Άνω Βόλο που κατέρρευσε

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast από την αυτοψία που έκανε στον Άνω Βόλο

Διαβάστε επίσης: Αυτοψία στα κατεστραμμένα Καλά Νερά Πηλίου: «Τίποτα δε θα γίνει όπως πριν, η θάλασσα άλλαξε πλέον χρώμα»