Οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες έλεγαν πως τα Καλά Νερά του Πηλίου είναι ένα από τα διαμάντια της περιοχής. Αρκετοί μόλις έβλεπαν τον οικισμό για πρώτη φορά μαγεύονταν από τη θάλασσα και περνούσαν ώρες στα ταβερνάκια και τις καφετέριες μπροστά στην παραλία. Τα Καλά Νερά όμως μετά την κακοκαιρία Daniel άλλαξαν πρόσωπο. Όσο και εάν ελπίζουν οι κάτοικοι ξέρουν βαθιά μέσα τους πως δυστυχώς η τοποθεσία που λατρεύουν δεν θα γίνει ποτέ όπως πριν.

Πήλιο, Αποστολή Newsbeast

«Άλλαξε χρώμα η θάλασσα. Γέμισε με χώματα και φερτά υλικά. Πιστεύουμε πως, δυστυχώς, όσος καιρός και να περάσει τα Καλά Νερά δε θα είναι ποτέ όπως τα θυμόμαστε» αναφέρει στο Newsbeast η κυρία Μαρία που έχει εξοχικό στον οικισμό.

Όπως μας λέει δεν ήταν εκεί όταν η περιοχή χτυπήθηκε από τη σφοδρή κακοκαιρία αλλά όταν κατάφερε να πάει στο σπίτι της τη Δευτέρα (11/9) είδε ένα βομβαρδισμένο τοπίο. «Δεν μπορώ να πιστέψω όσα είδαν τα μάτια μου» σημειώνει.

Η κακοκαιρία παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά της από τα Καλά Νερά

«Έχουμε εξοχικό στα Καλά Νερά. Εδώ μεγαλώσαμε τα παιδιά μας. Εδώ περνάμε τόσα χρόνια τα καλοκαίρια μας. Έχουμε τόσες αναμνήσεις. Ελπίζαμε πως σε αυτό το παραδεισένιο παραθαλάσσιο μέρος θα βλέπαμε και τα εγγόνια μας να μεγαλώνουν αλλά δεν ξέρουμε εάν θα τα καταφέρουμε» τονίζει η κυρία Μαρία.

«Ο σύζυγός μου είχε μία βάρκα στην αυλή που τη βρήκαμε τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά»

«Το σπίτι μας δεν καταστράφηκε αλλά υπέστη σοβαρές ζημιές. Τα μεγαλύτερα όμως προβλήματα είναι στην παραλία. Τα ορμητικά νερά κομμάτιασαν την ακτή. Τα δέντρα που ξεριζώθηκαν έφτασαν στη θάλασσα και έπεσαν μέσα. Οι ομπρέλες έφυγαν από τη θέση τους από το μένος της κακοκαιρίας και γύρω μας βλέπουμε τεράστια πετρώματα που είναι λες και έπεσαν από τον ουρανό» μας λέει.

Εικόνα από την καταστροφή στην παραλία των Καλών Νερών

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς βρέθηκαν εδώ όλες αυτές οι τεράστιες πέτρες. Τις βλέπουμε και απορούμε. Ο σύζυγός μου είχε μία βάρκα στην αυλή που τη βρήκαμε τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά» συμπληρώνει η κυρία Μαρία.

«Εμείς μένουμε στον Βόλο ήμασταν εκεί τη ώρα που μας ”χτύπησε” η κακοκαιρία και το σπίτι μας γέμισε με λασπόνερα. Τα βγάζαμε με κουβάδες και με ό,τι άλλο μπορούσαμε.

Κόπηκε στα δύο η περιοχή. Ευτυχώς ο στρατός έστησε μια σιδερένια γέφυρα και έτσι ο Βόλος ενώθηκε ξανά με το Πήλιο» μας λέει κλείνοντας η κυρία Μαρία.

Η σιδερένια γέφυρα που έστησε ο στρατός και ενώνει τον Βόλο με το Πήλιο

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από τις καταστροφές στα Καλά Νερά

Διαβάστε επίσης: Αυτοψία του Newsbeast στον Βόλο: Κόπηκε ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στην Πορταριά – «Είδαμε το οδόστρωμα να χάνεται»