Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε νωρίτερα για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αρχαγγέλου ν. Ρόδου.

Άμεσα, περιπολικό σκάφoς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μετέβη στην περιοχή, όπου εντόπισε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος και προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών επιβαινόντων (13 άνδρες, 5 γυναίκες, 3 κορίτσια και 4 αγόρια), οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ συνελήφθη εκ των ανωτέρω ο 51χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπρόσθετα, σκάφος το οποίο έπλεε στην θαλάσσια περιοχή Κολύμπια ν. Ρόδου εντόπισε 39χρονο αλλοδαπό εντός Τ/Χ σκάφους να καλεί σε βοήθεια και τον περισυνέλεξε. Ο 39χρονος μεταφέρθηκε στον όρμο Λίνδου, όπου μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο 51χρονος συλληφθέντας τον υπέδειξε ως διακινητή και κυβερνήτη ταχύπλοου που είχε μεταφέρει αλλοδαπούς σε προγενέστερο δρομολόγιο και ότι ανέμενε συνδρομή από αυτόν καθώς είχε έλλειψη καυσίμων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταχύπλοα σκάφη.

Δείτε το βίντεο: