Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται στην Καρδίτσα για να διασωθούν εγκλωβισμένοι άνθρωποι, τους οποίους παραλαμβάνουν ελικόπτερα και μεταφέρουν στο στάδιο της περιοχής, γιατί είναι ένα από τα μέρη που δεν έχει πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9), καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης των εγκλωβισμένων, αφού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια.

Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα και αφορούσε μια γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό.

Διασώστης κατέβηκε με το ειδικό σχοινί από το ελικόπτερο, προσέγγισε την γυναίκα, την έδεσε πάνω του και στη συνέχεια τους ανέβασαν και τους δύο στο Super Puma.

Εκτός από το Super Puma έρευνας και διάσωσης στην επιχείρηση διάσωσης θα χρησιμοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τέσσερα Βell της πυροσβεστικής και αργότερα θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πρέπει να έχουμε πάρα πολλά θύματα»

Τόσο τα συνεργεία διάσωσης, όσο και κάτοικοι της Καρδίτσας δίνουν μάχη με τον χρόνο, ώστε να εντοπίσουν εγκλωβισμένους.

Το νερό ξεπερνάει τα τέσσερα μέτρα, ενώ οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν, έχουν παρασύρει σπίτια. Έτσι, προσπαθούν να εντοπίσουν όσους περισσότερους μπορούν, πριν να είναι αρκετά αργά.

Επίσης, η κάτοικος της περιοχής, η κ. Ελένη, μίλησε στο έκτακτο δελτίο του ΣΚΑΪ, κάνοντας έκκληση να πάει κάποιος να σώσει εκείνη και την οικογένειά της από το σπίτι της. Ευτυχώς, το σπίτι της είναι διώροφο, καθώς το νερό έχει καλύψει μέχρι και τις οροφές των πρώτων σπιτιών.

«Είμαστε στο σπίτι μας, είναι διώροφο. Το κάτω σπίτι έχει πλημμυρίσει τελείως. Έχουμε πάρει δύο ηλικιωμένους μαζί μας. Το νερό έχει φτάσει στα 2 μέτρα. Βοήθεια δεν έχουμε από κανένα, ούτε νερό, ούτε φαγητό», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια συγκλόνισε, όταν ανέφερε πως «πάντως, πρέπει να έχουμε και πάρα πολλά θύματα. Έχουνε πέσει πάρα πολλά σπίτια». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν έχει δει με τα μάτια της σπίτια που έχουν πέσει, η ίδια απάντησε καταφατικά. «Έχουμε τρία σπίτια που έχουν πέσει και ένα είναι τώρα ετοιμόρροπο. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν άτομα μέσα».