Υλικά

  • 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ γλυκό του κουταλιού κυδώνι
  • Για την κρέμα φιστικιού:
  • 100 γρ γάλα
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 3 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 30 γρ φιστίκι Αιγίνης , χοντροκομμένο και καβουρδισμένο
  • 40 γρ κρέμα τυριού (κατίκι Δομοκού)
  • Σταγόνες από χρώμα πράσινο
  • Για την αμυγδαλόπαστα:
  • 100 γρ πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 20 ml ούζο
  • Για τον σιμιγδαλένιο χαλβά:
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 400 ml νερό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 γρ σκόνη κανέλας

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να κοχλάσει. Παράλληλα μουλιάζετε το φύλλο ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσει. Προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης στην κατσαρόλα και ανακατέψτε ώστε να λιώσουν. Προσθέστε το φιστίκι Αιγίνης και ανακατέψτε. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα τυριού και αφρατέψτε με σύρμα. Ρίξτε το μείγμα σε φόρμες της αρεσκείας σας και βάλτε την κρέμα φιστικιού στην κατάψυξη να παγώσει.
  3. Στη συνέχεια ετοιμάστε την αμυγδαλόπαστα: βάλτε όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώστε ώστε να ενωθούν. Κόψτε κομμάτια από τη ζύμη, πλάστε τα σε μπαλάκια και καλύψτε τα στην κρυσταλλική ζάχαρη.
  4. Για να φτιάξετε το χαλβά: βάλτε σε μία κατσαρόλα το λάδι, το σιμιγδάλι και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σκληρύνει το μείγμα. Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλαράκι κανέλας και αφήστε τα να πάρουν μία βράση.
  5. Κατεβάστε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από την κατσαρόλα και ρίξτε μέσα σε αυτή προσεκτικά το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί.
  6. Σκεπάστε την κατσαρόλα με πετσέτα κουζίνας και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 30 λεπτά.
  7. Φορμάρετε ανάλογα σε φόρμες της αρεσκείας σας και σερβίρετε με το γλυκό κυδώνι και το χαλβά.