Υλικά

sidagi.gr

Υλικά

Για 4-6 άτομα

-1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-2 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
-2 ποτήρια χλιαρό νερό
-600 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
-1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
-1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

Για το πασπάλισμα

-ζάχαρη άχνη
-κανέλα


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε στο μίξερ και χτυπάτε τη ζάχαρη, το ταχίνι και το ζεστό νερό και προσθέτετε λίγο -λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτετε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος την καρυδόψιχα.

Λαδώνετε ελαφρά και αλευρώνετε τη φόρμα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία θέση μόνο με αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.