Υλικά

  • 800 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 300 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
  • 1 κουτί δημητριακά ολικής αλέσεως
  • 3 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 πακέτα μπισκότα για τη βάση (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ 800 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι με 3 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.

Μόλις το μείγμα γίνει αφράτο, το κρατάμε στην άκρη.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ενώνουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα ταψί και το πατάμε μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνειά του.

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το γιαούρτι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (αν θέλετε να μπορείτε να παραλείψετε το βήμα της βάσης για λιγότερες θερμίδες).

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τις φράουλες και τα δημητριακά.