Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλο δάφνης
  • λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 20 πατάτες μικρές baby
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη

sidagi.gr


Εκτέλεση

Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Βράζετε το χταπόδι με ένα φλιτζάνι νερό, τη δάφνη και τους κόκκους του πιπεριού, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.

Βάζετε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε φέτες.

Ρίχνετε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τις ελιές, το μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνετε με την βινεγκρέτ σως. Από πάνω τρίβετε πιπέρι.