Υλικά

  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 700 ml με 35% λιπαρά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 5 γκοφρέτες τις αρεσκείας σας
  • προαιρετικά λίγο σιρόπι βύσσινο

sidagi.gr


Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τη σαντιγί να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Τρίβουμε τις γκοφρέτες με τα χέρια μας και τις ρίχνουμε στο μείγμα. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σιρόπι βύσσινο και ανακατεύουμε ελαφρά να κάνει «γραμμές» το βύσσινο.

Εάν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο και ακολουθούμε τις οδηγίες του παρασκευαστή μας.

Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε βάζουμε το μείγμα στη κατάψυξη για 6-8 ώρες ανακατεύοντας 4 φορές κάθε 45 λεπτά.

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσουμε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.

Τοποθετούμε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα του παγωτού, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.