Υλικά

sidagi.gr

Υλικά για 4-6 άτομα

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουταλιές λάδι
1⁄2 ποτήρι μπύρα η κόκκινο κρασί
1⁄2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Λίγο πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
3⁄4 μπακαλιάρο παστό
1⁄2 λεμόνι
κουρκούτι
2 κολοκύθια


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνετε κρύο νερό και βάζετε μέσα τον μπακαλιάρο, τον αφήνετε για ένα ολόκληρο βράδυ μέσα στο νερό για να ξαλμυρίσει. Αλλάζετε το νερό συστηματικά. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και τα ποτίζετε με λίγο λεμόνι.

Ετοιμάζετε το κουρκούτι, ξύνετε τα κολοκύθια σ’ ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Τα χτυπάτε όλα μαζί ώσπου να αναμιχθούν καλά. Το κουρκούτι πρέπει να είναι λίγο πηχτό. Σε περίπτωση που το κουρκούτι είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε νερό.

Βουτάτε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Για να γίνουν τραγανιστά, μην ξεχνάτε να τηγανίζετε λίγα κομμάτια κάθε φορά. Τα σερβίρετε ζεστά, με σκορδαλιά και παντζάρια.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr