Είτε προτιμάτε τις πατάτες ψητές, σε πουρέ ή τηγανητές, είναι ένα από τα παγκοσμίως πιο αγαπημένα λαχανικά. Είναι νόστιμες ως αυτόνομο συνοδευτικό πιάτο, αλλά λειτουργούν, επίσης, καλά όταν χρησιμοποιούνται και ως το βασικό συστατικό μιας συνταγής -όπως οι πατάτες ογκρατέν για παράδειγμα.

Οι περισσότερες συνταγές που χρησιμοποιούν πατάτες απαιτούν να τις καθαρίσετε και να τις κόψετε σε κύβους ή φέτες-μια εργασία που μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον πέντε λεπτά, αλλά μερικές φορές πολύ περισσότερο, ανάλογα με τον αριθμό των πατατών που απαιτούνται για τη συνταγή.

Πώς θα κερδίσετε χρόνο αποθηκεύοντας τις πατάτες στο ψυγείο μέσα σε νερό

Πατάτες

Αν, ωστόσο, ψάχνετε έναν έξυπνο τρόπο για να εξοικονομήσετε χρόνο στην κουζίνα (και ας το παραδεχτούμε -ποιος δεν το κάνει;), δοκιμάστε την παρακάτω τεχνική: Καθαρίστε και κόψτε ωμές πατάτες και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις σε ένα δοχείο με νερό στο ψυγείο για να μην μαυρίσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με το marthastewart.com, μπορείτε να προετοιμάσετε τις πατάτες έως και 24 ώρες πριν χρειαστεί να μαγειρέψετε με αυτές. Στη συνέχεια, το βράδυ που σκοπεύετε να τις σερβίρετε, μπορείτε να φτιάξετε κρεμώδη πουρέ πατάτας στο λεπτό.

Ξεκινήστε τρίβοντας τις πατάτες κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό για να απομακρύνετε τη βρωμιά -κόψτε τις σε κύβους, φέτες ή ψιλοκόψτε τις σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ ή αεροστεγές δοχείο και καλύψτε τις εντελώς με κρύο νερό, στη συνέχεια αποθηκεύστε τις στο ψυγείο. Αυτή η τεχνική λειτουργεί καλύτερα με μεγαλύτερες ποικιλίες, όπως οι russets, οι Yukon gold και οι γλυκοπατάτες.

Μόλις έρθει η ώρα να μαγειρέψετε με τις πατάτες, σουρώστε και ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό. Το διπλό πλύσιμο των πατατών με νερό θα αφαιρέσει το περιττό άμυλο, το οποίο θα τις βοηθήσει να γίνουν ιδιαίτερα τραγανές όταν ψηθούν ή τηγανιστούν.

Είτε, λοιπόν, προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο στο μαγείρεμα για ένα μεγάλο δείπνο, είτε απλώς θέλετε να είστε σε θέση να φτιάξετε ένα γρήγορο πιάτο με λαχανικά τα βράδια της εβδομάδας, θα είστε ευγνώμονες που έχετε έτοιμες πατάτες στο ψυγείο. Και μόλις συμπεριλάβετε τη συγκεκριμένη τεχνική στη δική σας ρουτίνα, θα αναρωτιέστε γιατί δεν σκεφτήκατε ποτέ να το κάνετε νωρίτερα.