Δεν είναι όλοι οι πουρέδες πατάτας ίδιοι. Ενώ η τεχνική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους ένας πουρές πατάτας μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέλειος, είναι το είδος της πατάτας ή πατατών που χρησιμοποιείτε για να τον φτιάξετε.

Το μυστικό για έναν τέλειο πουρέ πατάτας

Πουρές

Σύμφωνα, λοιπό με το site της Martha Stewart, οι πατάτες μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες: αμυλούχες, κηρώδεις και για όλες τις χρήσεις. Οι αμυλούχες πατάτες, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο αλλά χαμηλή υγρασία, σε αντίθεση με τις κηρώδεις πατάτες, που είναι ακριβώς το αντίθετο.

Ενώ οι αμυλούχες πατάτες τείνουν να έχουν ξηρή φλούδα και πιο μαλακή σάρκα που είναι πιο κατάλληλες για πουρέδες, οι κηρώδεις πατάτες έχουν λεπτότερη φλούδα και πιο σφιχτή σάρκα που είναι καλύτερες για ψήσιμο, αναφέρει το Food Network. Οι πατάτες γενικής χρήσης, από την άλλη πλευρά, έχουν μεσαία επίπεδα αμύλου και υγρασίας, καθιστώντας τις μια αρκετά ιδανική πατάτα για κάθε σενάριο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιμείνετε σε μία μόνο πατάτα, καθώς η ισορροπία είναι το παν.

Ο κανόνας του 50/50

Διάφορες πατάτες κομμένες

Το Allrecipes ισχυρίζεται ότι ο καλύτερος πουρές πατάτας συχνά χρησιμοποιεί αναλογία 50/50 αμυλούχων και κηρώδων πατατών. Η χρήση ενός συνδυασμού διαφορετικών πατατών προσθέτει μια άλλη διάσταση γεύσης και διατηρεί τον πουρέ ελαφρύ αλλά και κρεμώδη.

Όπως η χρήση ενός συνδυασμού πατατών με διαφορετική πυκνότητα και υφή είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός υπέροχου πουρέ, έτσι και η σωστή αναλογία των συστατικών. Το βούτυρο, το γάλα και η κρέμα γάλακτος μπορούν να μεταμορφώσουν δραστικά τον πουρέ πατάτας. Ενώ το πολύ βούτυρο δεν φαίνεται ποτέ να είναι κακό -οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε δύο μπαστούνια βούτυρο για κάθε κιλό πατάτας-, το πολύ γάλα μπορεί να οδηγήσει σε ρευστές πατάτες και το πολύ αλάτι μπορεί να κάνει το πιάτο δυσάρεστο, σημειώνει το Food52.

Γυναίκα τρίβει πατάτες για πουρέ

Όπως και να αποφασίσετε να κάνετε τον πουρέ σας, να θυμάστε ότι η ισορροπία είναι το κλειδί. Δίνοντας μεγάλη προσοχή στις μεθόδους, όπως το να τρίβετε την πατάτα στον τρίφτη και να μην χρησιμοποιείτε επεξεργαστή τροφίμων, θα καταφέρετε να επιτύχετε τον τέλειο πουρέ.

Για να έχετε το πιο παραδεισένιο μπολ πουρέ πατάτας, ωστόσο, έχετε κατά νου ότι η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Ένα μείγμα αμυλούχων και κηρώδους υφής πατατών θα έχει πάντα ως αποτέλεσμα τον τέλειο πουρέ πατάτας.