Υλικά

O μάγος της μαγειρικής, όπως αποκαλούν συχνά τον Alton Brown, έχει ένα μυστικό για καφέ φίλτρου με απαράμιλλη γεύση. Ο γνωστός συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων αλλά και παρουσιαστής της θρυλικής πια εκπομπής «Good Eats» πίνει καφέ το πρωί, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος δηλαδή. Μόνο που ο Alton προσθέτει λίγο χοντρό αλάτι στην καφετιέρα του. Για να γίνεται λιγότερο πικρός ο καφές, όπως λέει. «Το αλάτι όχι μόνο κόβει την πικράδα του καφέ, αλλά εξομαλύνει και την άσχημη γεύση του νερού που έχουμε στο δοχείο. Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη», λέει χαρακτηριστικά. I touched upon this on Good Eats, but I often read about my addition of salt to coffee from fans all the time. So here… Δημοσιεύτηκε από Alton Brown στις Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015 Και έχει μάλιστα και τη σωστή αναλογία. Όπως εξηγεί, για κάθε κούπα νερού που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε στιγμιαίο καφέ, χρειαζόμαστε δύο κουταλιές της σούπας καφέ και το 1/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι. Και το βάζει μέσα στην καφετιέρα, πάνω από τον καφέ.