Πώς ξαναζεσταίνεις σωστά το κρέας που περίσσεψε

Όχι, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι απαγορευτικός


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
15:00
12/07/2020
3
loading

Όλοι ξέρουν πως το ζουμερό και λαχταριστό μοσχάρι που έμεινε στεγνώνει και χάνει τα υγρά του όταν ξαναζεσταίνεται.

Υπάρχει όμως τρόπος να μη χαθεί η εξαίσια και τρυφερή υφή του όταν είναι να το φας το βράδυ ή την επομένη.

Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν προτείνεται, καθώς μισό λεπτό παραπάνω και το κακό έχει γίνει. Αντίο στη γεύση και το τρυφερό του πράγματος δηλαδή.

Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι μεν ο φούρνος, μέσα σε αλουμινόχαρτο δε. Το τυλίγουμε προσεκτικά σε αλουμινόχαρτο και το ζεσταίνουμε, προσθέτοντας και 1/4 της κούπας ζωμό βοδινού, ώστε να διατηρήσει το μοσχάρι τη ζουμερή σύστασή του.

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ζεσταίνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, μας λέει η food editor Katie Bourque. Και δεν το αφήνουμε στην τύχη του, παρά το ελέγχουμε ανά 10 λεπτά. Αν αρχίσει να ψήνεται ξανά, θα στεγνώσει...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΚΟΥΔΑΣ

    ΠΑΛΙΑ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΒΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΡΩΓΩΤΑΝΕ ΑΜΑ ΣΕ ΕΚΟΒΕ Η ΛΟΡΔΑ. ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

  2. avatar Μοσχαρακι μπουκιτσες

    Το κοβεις κομμάτια μικρά και το προσθετεις μέσα στη κατσαρόλα πού μαγειρεύονται φασολάκια στο τελείωμα τους ,έτσι γίνετε ενα πικάντικο πιάτο.

  3. avatar όσκαρ μαν

    Δεν μας χαιρετάς ρε Katie Bourque, που θα ανάβουμε ένα φούρνο ολόκληρο για να ζεστάνουμε μια μερίδα φαγητού μην τυχών και \"στεγνώσει\" ;Μικροκύματα και σε 1 -2 λεπτά είναι μια χαρά ζεστό και ζουμερο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει